Goin' abroad

Jag lovade ju er en liten resespecial och tänkte försöka knåpa ihop den nu :) Det är nämligen så att jag kommer att åka utomlands själv inom kort och då kan det vara bra att ha hunnit planera lite innan! :) Eftersom att jag i början försöker vara så anonym som det bara går kan jag tyvärr inte avslöja mycket mer än att jag ska till ett riktigt varmt land :)







Vad ska man tänka på några veckor innan resan:

♥Fixa ett pass alternativt kolla så att du inte behöver förnya det (det kan ta lång tid i synnerlighet under storsäsongerna!)
♥ Tänk på att spara/ lägga undan pengar. Mat måste du ju äta varje dag plus att du kanske vill unna dig några utekvällar/ shopping/ aktiviteter.
♥ Kolla upp landet du ska till på nätet, läs på fakta hur varmt det kommer att vara, vilka aktiviteter som finns, om maten verkar bra etc.
♥ Åker du med ett kompisgäng kan det vara bra att prata med dem andra för att se så att ni alla är införstådda med ungefär vad ni vill hitta på under tiden utomlands och att alla är med på upplägget
♥ Åldersgränserna skiljer ofta ifrån i Sveriges- Kolla upp!
♥ Vaccinationer måste du ha koll på en bra stund innan du reser iväg då du ibland måste ta dem flera veckor innan du åker. Kolla med närmaste vårdcentral om vad som gäller för just ditt resemål.



För nöjes skull:
♥ Om du ska åka till ett varmt land kan det vara bra att ha solat lite innan (men tänk på att solarium kan vara farligt! En bekant till mig fick operera bort 8 st cellförändringar i huden pga solande.)
♥ Om det är en solsemester du ska på kan det vara roligt att unna sig en engångskamera som man kan fota med under vatten, alternativt en vanlig engångskamera, du behöver inte vara lika rädd att den ska bli stulen som när du tar med din ordinarie kamera plus att du får bilder direkt på fotopapper efter framkallningen som du kan sätta upp på väggen hemma :)
♥ Att köpa ett läckert passfodral och en resväska kan kännas lite onödigt om du redan har bra grejer, men själv kommer jag nog att unna mig passfodral iaf. Det finns riktigt snygga och billiga på hoofstore. Accent relativa priser på snygga resväskor! I synnerlighet offseason.


(hoofstore.se)




Att packa:
♥ Packa saker som du verkligen behöver och som käns relevant för det land du ska besöka: varmt: linnen, shorts, tunna plagg, ev solglasögon, sandaler, bikini etc. (dock finns det mycket att köpa på plats), låt det finnas utrymme för inköp där! Kallt: Tjock jacka, jeans, tjocktröjor, underställ, halsduk, sockor, mössa, vantar.
♥ Smink, hygienartiklar och en almanacka kan vara bra att ta med sig.









Försök att klä dig anpassat till landet du åker till när det väl är dax, så att du inte svettas eller fryser för mycket vid avstigning av planet.




Trevlig resa :)!

 Love ♥ Fruity


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!