Training hangover

Ett BIG no-no är att träna "dagen efter" dvs. när man är bakfull!
Många ser på detta som ett sätt att "bota bakfyllan" och träna bort gårdagens sockriga, kaloriproppade drinkar och även om det kanske låter som en bra idé så är det i praktiken fullkomligt vansinne och kan till och med vara farligt.

Prestationsförmågan är nedsatt flera dygn efter att man har druckit alkohol och även om man bara har druckit små mängder kan det vara farligt att träna dagen efter.

Att träna dagen efter är som precis samma sak som att träna när man har feber, levern är upptagen med att bryta ner alkoholen vilket kräver stora mängder energi.

När lever är upptagen med nedbrytningen av alkoholså sjunker blodsockret och musklerna får inte tillräckligt med energi. De reservlager med glykogen, energi som musklerna hämtar energi från vid träning töms av levern vid alkoholförbränningen vilket leder till att musklerna inte förses med det dem ska ha. Om man då anstränger sig kraftigt sänks blodsockret rejält, man blir dåsig och kan i värsta fall bli medvetslös.

Träningen rent fettförbränningsmässigt ger heller ingenting eftersom att kroppen är så upptagen med att bli av med att rena alkoholen.

Risken för uttorkning är dessutom stor då alkohol är vätskedrivande, en muskel som utsätts för detta skadas lättare.

SÅ: Istället för att träna dagen efter bör du vila och ta hand om din kropp! Drick mycket för att återställa vätskebalansen och se till att få i dig i synnerlighet B- och C- vitamin. (Tomat och banan är bra att äta dagen efter)

Love ♥ Fruity


Kommentarer
jenny

åh tack så jätte mycket ! :D vad glad jag blir, din är också super fin :) kram :*

2012-03-04 15:15:52
URL: http://anderssonjennu.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!