The myth of detox

På tv häromdagen såg jag ett riktigt intressant program där det diskuterades huruvida detox håller vad det lovar eller ej. Sanningen är att jag själv aldrig riktigt har trott på "detoxmyten" som utlovar utrensningar av gifter ur kroppen. När jag dessutom läste medicin i gymnasiet blev det ännu klarare för mig att det bara är ett påhitt! Det visade sig mycket riktigt på tv programet att detta är en stor fet myt enligt experterna.



Att levern skulle behöva hjälp med att avgiftas är både en orimlig teori och omöjlig att genomföra i praktiken. Det stämmer att levern är kroppens reningsorgan, men det finns inget vi kan göra för att få den att rena snabbare. Det som kan påverka leverns aktivitet är om vi tex. dricker för mycket alkohol, då kommer levern att få jobba mer för att rensa blodet ifrån gifter. Diverse metaller och annat lagras dessutom i benmärgen och där sitter dem utan att vi kan komma åt dem.



Ingen mat innehåller direkta gifter för människokroppen däremot kan en ensidig kost där vi förbjuder oss vissa livsmedel leda till att kroppen bryts ner och vi får då olika brister i kroppen vilket gör oss trötta och hängiga.



Att använda en detoxkur för att gå ner i vikt är inte heller effektivt, Kroppen gör sig av med vatten och musklerna tappar i volym vilket gör att man kan gå ner lite i vikt/ känna sig slankare men när man börjar äta normalt igen så kommer man att gå upp igen. Har man varit riktigt hård mot sig själv kan kroppen dessutom ha ställt in sig själv på "svältläge" och då när du börjar äta normalt igen suger den i sig allt och lägger det på fettreserver, med resultatet att du går upp i vikt till kanske mer än du vägde innan detoxen



Det enda detox skulle kunna vara bra för är att man får sig en tankeställare och vill förändra sina vanor genom att äta mer frukt och grönt.



Love ♥ Fruity


Kommentarer
Malin

Mycket klokt! Haller med till 100%! Ater man en bra kost, med bra mat sa behover man inte stanna upp och "rensa ut" nagot. Jag tror aldrig jag skulle kunna rent praktiskt bara leva pa juice (t.ex) en langre tid i alla fall - man skulle ju ha noll energi!

2012-02-29 13:15:40
URL: http://piccadillytears.blogg.se/

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!